Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Søtunge i fad med champigoner og muslinger

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

Indgredienser:
600 g søtungefileter
1 tsk. hakket, frisk esdragon eller ½ tsk. tørret
1 dl tør hvidvin
250 g champigoner
salg og peber
3 spsk. rasp

Muslingesovs
1 lille dåse muslinger (250g)
5 dl fiskebouillon (incl. muslingevand)
3 spsk. hvedemel
2 æggeblommer

Tilbehør: Kartoffelmos
1½ kg store melede kartofler
ca 2 dl letmælk
ca 1½ dl kogevand
2 æggehvider
2 tsk. salt
1/4 tsk hvid peber

Blandet grøn salat
Blandet salt af f.eks.
½ icebersalat
4 blade frisésalat
1/4 radicchiosalat
½ egebladsalat

Salatdressing
1 dl ymer
saft fra 1/4 grapefrugt
   

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i små skykker, og kog den i vand uden salt, til de er mære efter ca 15 min. Hæld kogevandet fra, og gem det.
    Mos kartoflerne, og pisk lidt efter æggehvider, mælk og kogevandet i, til mosen er let og luftig i konsistensen.
    Smag til med salt og peber.
  2. Rul imens søtungefileterne, og læg dem i et indfastfad. Drys med esdragon, og hæld hvidvinen over. Skær champigonerne i skiver, og læg dem over fiskene. Drys med salt og peber. Læg sølvpapir eller låg over, og sæt fadet i ovnen ved 220 grader C i 15 minutter.
  3. Si væden fra det ildfaste fad op i et målebæger, tilsæt væden fra muslingerne, og supplér med fiskebouillon, til der ialt er 5 dl. Hæld det hele op i en tykbundet gryde, og lad det afkøle lidt. Tilsæt hvedemel og æggeblommer, og bring sovsen i kog under piskning. Smag til med salt.
  4. Drys muslingerne ud over fiskeretten. Sprøjt ca 1/3 af kartoffelmosen rund i kanten af fiskefadet, og hæld resten af mosen op i et ildfast fad. Hæld sovsen over fisken, drys med rasp, og sæt begge fade i ovnen ved 250 grader C i 15 - 20 minutter.
  5. Skær den blandet salat i strimler, og læg dem i en skål. Bland ymer og grapefrugten til salatdressing, og hæld det over salaten lige inden servering.
  6. Servér søtungerne og den gratinerede kartoffelmos med blandet grøn salat til.

 

Følg os på facebook