Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

 

 

Stegte ål med stuvede kartofler

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

Indgredienser:
2 små rensede ål (ca 800g)
1 dl rugmel
1/4 tsk. salt
Peper
30 g magarine

Stuvede kartofler
1.2 kg pille kartofler
½ liter letmælk
3 spsk. hvedemel
15 g margarine
salt

Tilbehør:
marinerede squash-strimler
2 mellemstore squash (ca 500g)
½ liter vand
½ spsk. salt

Marinade
½ citron
1-2 spsk vand
1 bundt persille
   

Sådan gør du:

  1. Sæt kartoflerne over at koge i let saltet vand.
  2. Lav de marinerede squash ved at skærer squashene i tynde strimler på langs med en skrællekniv. Bring vand og salt i kog, læg squashstrimlerne i det kogende vand i ca 1 min., og tag dem straks op i en sigte. Læg squash strimlerne i en skål. Hak persillen fint, og bland den med squashstrimlerne. Lav marinaden ved at presse saft af den halve citron, og bland saften med vand. Hæld marinaden over de lune squashstrimler, og lad det stå at trække til servering.
  3. Skær ålene i stykker på ca. 6 cm. Bland rugmel, salt og peper, og vend ålestykkerne i blandingen. Steg ålestykkerne på en pande i ca 10 min. på hverside, til de er møre.
  4. Pil i mens de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Hæld mælk, mel og margarine i en tykbundet gryde. pisk mens det varmes op, og kog sovsen igennem. Smag til med salt. Vend de kogte kartoffelskriver i, og varm igennem.
  5. Servér de stegte ål, med stuvede kartofler og lune squashstrimler til.

 

Følg os på facebook