Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Lasange med tun

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

Indgredienser:
1 kg frisk eller frossen, hel spinat
1/4 tsk. salt
ca 250 g lasangeplader, ovnklar
50 g revet mzzarellaost.

Urtesovs
5 store tomater
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 spsk. olie
1 spsk. hakket, friskt basilikum eller ½ tsk. tørret
evt. tomatpuré
200 g hytteost

Tilbehør:
   

Sådan gør du:

  1. Skær tunfisken i små tern på ca. 1 cm.
  2. Lav urtesovsen ved at skære tomater, løg og peberfrugt i tern. Svits grønsagerne i olie, og damp dem møre under låg i ca 5 minutter til en tyk sovn. Smag til med salt, peber, basilikum og evt. tomatpuré. Rør til sidst hytteost i.
  3. Optø den frosne spinat, eller brug den friske, skullede spinat, hvor de groveste stilke er fjernet. Damp væden fra spinaten i en gryde, og tilsæt salt. Læg spinaten i bunden af et ildfastfad.
  4. Læg derefter halvdelen af de forkogte lasangeplader med halvdelen af tunstykker og urtesovs ovenpå. Læg resten af lasangeplader med resten af tun og urtesovs. sørg for at det øverste lag plader er dækket med væde. Slut af med revet mozarellaost.
  5. Lad lasagnen hvile i køleskabet i mindst 1 time. Læg sølvpapir eller et låg over, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C i 30 minuttter. Tag enentuelt sølvpapiret eller låget af de sidste 5 minutter, for at overfladen kan blive brun.
  6. Lun flutes i ovnen ved siden af lasangen i de sidste minutter.
  7. Skær hvidkålen i tynde strimler og icebergsalaten i lidt større strimler. Pres den halve citron til saft, og bland saften med vand og basilikum til salatdressing. Hæld dressingen over salaten.
  8. Servér lasagnen med lune flutes og blandet salat til. 

Følg os på facebook