Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

 

 

Langefilet med grøntsagssovs og bulgur

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser:
600 g langefilet

Grøntsagssovs
3 gulerødder
3 porrer
15 g smør
ca. 2 dl kogelage
3 dl letmælk
salt og peber

Tilbehør:
4 dl bulgur eller ris (240g)

Kogelage
2 dl vand
1 tsk. groft salt
5 hvide peberkorn
   

Sådan gør du:

  1. Lav kogelagen ved at bringe vand, salt og peberkorn i kog i en gryde, og damp fileten under låg i 15 - 20 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål
  2. Kog bulgur eller ris efter anvisning på pakningen.
  3. Lav grøntsagssovsen ved at skære gulerødderne i tynde stave, og skær porrerne i tynde ringe. Svits grøntsagerne i smør i en tykbundet gryde i 2-3 minutter. Tilsæt kogelag. Ryst mælk og hvedemel til en jævning, og hæld jævningen i sovsen. Kog sovsen ved svag varme i ca. 5 minutter, til grøntsagerne lige akkurat er møre. Smag til med salt og peber.
  4. Servér langefileten med grøntsagssovs og bulgur eller ris til. 

 

Følg os på facebook