Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

 

 

Lakseruller med safransovs

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser
4 skiver skråtskåret fersk laksefilet à ca. 100 g ( ca 10x15 cm )
200 g savoykålblade eller kinakål

Fiskefars

400g torske- eller sejfilet
1 lille løg
3 spsk. majsstivelse
1 æg
½ tsk. salt
¼ tsk. hvis peber
1¼ dl letmælk

Tilbehør:
4 dl ris (240 g)
400 g fine ærter (frosne)

safransovs med valnødder

50 g valnødder
2 skalotteløg
15 g smør
safran, salt og peber
2 dl hvidvin
2 dl fiskebouillon
2 dl fløde 13%
2 spsk. hvedemel
   

Sådan gør du:

  1. Giv savoykålbladene ( eller kinakålbladene ) er opkog i letsaltet vand, afkøl dem, og læg dem oven på lakseskiverne.
  2. lav fiskefarsen ved at skære fiskefileten i mindre stykker, og skær løget i kvarte. blend fisk og løg kortvarigt i en blender eller food-processor, til kødet er findelt. Tilsæt majsstivelse, æg, salt og hvid peber, og blend videre, mens mælken hældes i, til konsistensen er passende.
  3. Læg farsen som en "pølse" på lakseskiverne med savoykål. Rul lakseskiverne sammen om fiskefarsen, pak dem ind i bagepapir, og læg pakkerne i et ildfast fad. Hæld vand i bradepanden, og stil fadet i vandbad i ovnen ved 200º i ca. 40 minutter.
  4. Kog risene efter anvisning på pakningen.
  5. Lav imens sovsen ved at hakke valnødderne groft. Hak løgene fint, og svits dem i smør i en tykbundet gryde. Tilsæt valnødder, knust safran, hvidvin og fiskebouillon, og lad sovsen. koge igenne. Rør en jævning af fløde og hvedemel, og hæld jævningen i sovsen. Kog sovsen nogle minutter, og smag til med salt og peber.
  6. Kog ærterne efter anvisning på pakningen.
  7. Skær fiskerullerne i tykke skiver på ca. 3 cm, og og servér sovsen, ærter og ris til 

 

Følg os på facebook