Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Laksefarseret pighvar med dildcreme

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser
1 pighvar (ca 1 kg)
20 g smeltet smør

Laksefars
400 g fersk laksekød (gerne lakserester)
1 æg
1 tsk. salt
1/4 tsk peber
1 dl letmælk

Tilbehør:
4 dl ris (240 g), gerne vilde ris
4 dl majskerner (frosne)

Dildcreme
1/4 liter syrnet fløde 9%
½ spsk. fransk sennep
1 bundt dild
   

Sådan gør du:

  1. Bed fiskehandleren om at udbene fisken, eller gør det selv på følgende måde: Skær et snit langs midten af pighvaren, og skær fiskekødet fri langs benet uden aat nå helt ud til finnekanten. Klip benene over langs finnekanten i begge sider uden at klippe hul på skindet. Herefter kan man "vende vrangen ud" på fisken, så fiskebenene kommer fri, oog løsne benene fra resten af fiskekødet. Udtag herefter benene
  2. Lav laksefarsen ved at skære laksekødet i mindre skykker, og blend dem kortvarigt i en blender eller foodprocessor, til kødet er findelt. Tilsæt æg, salt og peber, og blend videre mens mælken hældes i, ti lkonsistensen er passende. Fyld laksefarsen i lommen på pighvaren.
  3. Smelt smørret. Smør et ildfast fad med lidt af sørret. Læg fisken i det ildfaste fad, og pensl fisken med resten af smørret. Drys lidt salt på. Læg sølvpapir eler låg på, og stil fadet i ovnen ved 200 grader C i 45 minutter.
  4. Kog risene efter anvisningen på pakningen. Når der er 5 minutter tilbage af kogetiden, blandes de frosne majs i.
  5. Hak dilden fint, Lav dildcremen ved at piske fløden til let skum. Smag til med fransk sennep, og tilsæt dild. Stil dildcremen i køleskabet til servering.
  6. Skær pighvaren i potionsstykker. Anret stykkerne på lune tallerkener med dildcremen over fisken og risene ved siden af. 

 

Følg os på facebook