Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Kulmule på græsk

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser
600 g kulmulefilet
2 fed hvidløg
1,2 kg mellemstore kartofler
2 citroner
¼ dl olivenolie

Marinade 
½ citron
¼ dl olivenolie
salt
4 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 tsk. sennep

Tilbehør:
Tomatsalat

4 store tomater
1 salatløg
1 tsk. salt, peper
16 store oliven
   

Sådan gør du:

  1. Lav tomatsalaten ved at skære tomater og løg i tynde skiver og læg dem i en skål. Drys salt og peber over, og lad salaten trække, mes resten af retten laves.
  2. Skrub kartoflerne grundigt med en grov børste, og skær dem i både. Skær citronerne i både. Læg kartoffel- og citronbåde i et stort ildfast fad og bland dem med olivenolie, og brun dem i ovnen ved 200ºC i  15 minutter. Drys med salt.
  3. Skær hvidløgsfeddene i strimler på langs. "Spæk" kulmulefileterne med hvidløgsstrimlerne ved at stikke strimlerne ind i fiskekødet. Læg fileterne i midten af kartoffel-citron-skiverne.
  4. Lav marinaden ved at presse saften af citronen, og bland citronsaften med olivenolie, sennep og timian til en ensartet marinade. Pensl fisken med marinaden, og hæld resten af marinaden over. Sæt fadet i ovnen igen ved 200ºC i ca. 20 minutter.
  5. Pynt tomatsalaten med de sorte oliven lige inden servering 

 

Følg os på facebook