Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Kogte saltål med flødepeberrod

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser
2 små ål (ca 800g)
150 ggroft salt
1 lister vand
2 laurbærblade

Tilbehør:
1.2 kl pillekartofler
1 bundt persille

Flødepeberrod
1½ dl piskefløde
vevet peberrod
lidt eddike
lidt sukker

4 store tomater
   

Sådan gør du:

  1. Skær ålene i stykker på ca. 6 cm, og drys dem med saltet. Stil ålene i køleskabet ved maximum 5 grader C i mindst 4 timer.
  2. Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand
  3. Tør saltet af ålestykkerne med let hånd. Læg ålene i en gryde, hæld vandet over og laurbæærlæadene i, og kog ålene i 10 - 15 minutter.
  4. Lav flødepeberrod ved at piske pløden til flødeskum, og vend forsigtigt den revene peberrod i. Smag til med lidt eddike og sukker.
  5. Skær et lille låg af tomaterne, og udhul dem ved forsigtigt at fjerne indmaden med en ske. Fyld flødepeberroden i tomaterne.
  6. Hak persillen fint, og servér den i en skål som grønt drys til kartoflerne.
  7. Servér saltålene med kartofler og tomater med flødepeberrod til. 

Følg os på facebook