Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

 

 

Kogt torsk med sennepssovs

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser
4 sore skiver torsk (ca. 800g)

Kogelage
1 liter vand
1 spak. salt
4 peberkorn
2 laurbærblade
2 spsk. eddike

Sennepssovs
4 dl letmælk
1 dl kogelage
15 g magarine
3 spsk. hvedemel
1-2 spsk. fiskesennep
salt

Tilbehør:
1.2 kg kartofler
2 æg, hårdkogte
2 dl syltede rødbeder
1 dl revet peberrod
   

Sådan gør du:

  1. Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand.
  2. Lav kogelagen ved at hælde vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike i en stor gryde eller fiskegryde, og bring det i kog.
  3. Læg torskestykkerne i kogelagen, og kog dem i 10 minutter. Læg fiskestykkerne på et fad, og hold dem varme (under låg eller sølvpapir).
    Si kogelagen op i en skål
  4. Hak imens de hårdkogte æg og de syltede robeder.
  5. Lav sennepssovsen ved at hælde mælk, kogelage, margarine og hvedemel i en tykbundet gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Kog sovsen igenem, og smag den til med fiskesenep, salt og evntuelt lidt edike.
  6. Servér den kogte torsk med kartofler, sennepssovs, hakket æg, hakket rødbeder og revet peberrod til. 

Følg os på facebook