Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Gravet makrel

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 
 Indgredienser:
8 optøede *) makrelfileter med skind (ca. 900 g)
2 spsk. groft salt
2 spsk. sukker
s bundter dild
Tilbehør:
500 g sur brød
sovl til gravet fisk

*) Fisk, der skal spises rå, f.eks. marineret eller gravet fisk, skal have været frosset ned ved minus 20 grader C i mindst et døgn for at dræbe eventuelle snyltere, der kan forekomme i fiskekødet.
   
Sådan gør du:
  1. Syld dildbundterne grundigt, tag nogle dildkviste fra til pynt, og stil disse i vand.
  2. Bland salt og sukker sammen, og gnid blandingen ind på kødsiden af fileterne. Læd fileterne sammen med skindsiderne udad og dildkviste imellem, og læd dem i et fad.
  3. Dæk fadet med plastfolie, og sæt straks fiskene i køleskab i et døgn. Vend eventuelt fiskene en enkelt gang, så den øverste filet lægges nederst i væden, der dannes.
  4. Fjern dildkvistene mellem fiskene, og skær fileterne i tykke skrå skiver ned mod skindet. Pynt med de friske dildkviste.
  5. Servér sovsen og surbrød til de gravede makreller. 
Følg os på facebook