Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

 

 

Fjæsing i vin

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 
 Indgredienser:
600 g fjæsingfileter
10 g smør
¼ tsk. salt

Tilbehør
600 g flutes
10 store kapersbær (kan undværes)
500 g broccoli
Tilbehør: Hvidvinssovs
2 dl fiskebouillon
2 dl hvidvin
1 spsk. koncentreret tomatpuré
2 dl fløde 13%
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. hakket, frisk estragon eller 1 tsk tørret.
   

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og pensl et ildfast fad og fileterne med det smeltede smør. Læg fjæsingfileterne i det smurte ildfaste fad, og drys salt på feleterne. Sæt fadet iovnen ved 175ºC i 15-20 minutter.
  2. Lav hvidvinssovs ved at hælde fiskebouillon i en tykbundet gryde. Tilsæt vin, tomatpuré og fløde, og lad sovsen koge ind uden låg i ca. 15 min. Tilsæt vineddike og estragon, og smag med salt og peber.
  3. Pluk broccoli i buketter, og damp dem i letsaltet vand i 5-10 minutter, til de lige akkurat er møre.
  4. Lun flutes i ovnen ved siden af fisken i de sidste minutter.
  5. Hæld sovsen over fjæsingfileterne, og servér kapersbær, de dampede broccoli og lune flutes til 
Følg os på facebook