Indgredienser 600 gram multefileter ½ tsk salt peber ½ citron 1 spsk. hakket, frisk esdragon eller 1 tsk. tørret
|
Tilbehør: 1,2 kg kartofler Marinerede champignoner og ærter 250 g champignoner 400 g ærter (frosne) 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft |
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver (f.eks. i en food-processor). Læg kartoffelskiverne i et smurt indfast fad, drys med salt og peber, og bag dem i ovnen ved 175 grader C i ca. 30 minutter, til de næsten er møre.
- Skær fileterne i stykker på ca. 5 cm. Læg demi oven på kartoffelskiverne, og drys med salt og peber. Pres saft af citronen, og hæld saften over fisken. Drys esdragon over fisken, og sæt fadet i ovnen igen ved 175 grader C i ca 30 minutter. Dæk fadet med et låg eller sølvpapir de sidste 15 minutter.
- Skær champignoner i skiver. Hak hvidløget eller pres det genem en hvidløgspresse. Svits hvidløget i olie i en mindre gryde. Sluk for gryden, og tilsæt citronsaften. Hæld den lune blanding over champignonerne.
- Servér den esdragondampede multe med kartoffelskiver og matinerede champignoner og ærter til.
|