Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

 

Dampet pighvar med citronsovs

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

Indgredienser:
1 pighvar (ca. 1 kg)

Citronsovs
1 citron
1 limefrugt
2 spsk. hvedemel
4 æggeblommer
salt og peber

Tilbehør: Timiankartofler
1.2 kg kartofler
400 g fine ærter (frosne)

Kogelage
3/4 liter vand
et lille løg
1 dl hvidvin
et laurbærblad
4-6 hele peberkorn
1 spsk. salt
   

Sådan gør du:

  1. Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde eller fiskegryde. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkort og salt.
  2. Skrab fisken fri for slim ved at skrabe fra hoved mod hale, og skyl fisken. Læg fisken på et spækbræt med den mørke side opad, og skær et par skråsnit i skinet. Læg fisken i gryden med kogelagen, og bring herefter vandet i kog. Dampfisken i 30 - 45 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål, og gem den til sovsen.
  3. Sæt imens kartoflerne ver at koge i letsaltet vand.
  4. Lav citronsovsen ved at presse citronen og linefrugten til saft. Bland kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af citronsaften i en tykbundet gryde. Bring sovsen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citronsaften. Damp de fine ærter efter anvisning på pakningen.
  5. Servér pigharren med kartofler, citronsovsen og de lune ærter til.
Følg os på facebook