Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

 

 

 Bækørred i rødvin

(4 personer)
   RF-logo-original-small
 

 Indgredienser:
800 g renset bækørred
salt og peber
1 stort løg 250 g champignoner
1 bundt persille
¼ tsk. salt
3 dl rødvin

 Tilbehør: Timiankartofler
1,2kg bagekartofler
1 spsk. olie
2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret
Tilsmagt med salt og peber
400g ærter med perleløg (frosne)
   

Sådan gør du:

  1. Fjern forsigtigt rygbenet på bækørreden, men sørg for at ryggen holdes hel, eller bed fiskehandleren om at gøre det. Drys fisken ind- og udvendigt med salt og peber.
  2. Hak løg champignoner og persille fint til en masse, tilsæt salt, og fyld massen i fisken
  3. Læg fisken i et ildfast fad, og stil fadet i ovnen ved 250ºC i 10 minutter. Hæld rødvinen ved, og lad retten stå i ovnen ved 200ºC i 15-20 minutter.
  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i kvarte. damp dem i 10 minutter i letsaltet vand. Læg kartoffelbådene i et ildfast fad, og pensl dem med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200ºC ved siden af fisken de sidste 15-20 minutter.
  5. Kog ærte-perleløgsblandingen efter anvisning på pakningen
  6. Servér bækørreden med de stegte kartoffelbåde og lun ærte-perleløgsblanding til.
Følg os på facebook