Spis frisk fisk ofte - køb dem hos TOFTE
FISKEBUTIK - RØGERI - SPECIALITETER - CAFÉ - HAVNEMILJØ

topfoto-560-2

Opskrifter fisk

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Citronmarineret multe med tomatsalat

(4 personer)
 

 

 RF-logo-original-small
 

Indgredienser:
1 optøet * multefilet med skind (ca. 500 g)

* Fisk, der skal spises rå, f.eks. marineret eller
gravet fisk, skal have været frosset ned ved
minus 20 grader C i mindst et døgn for at
dræbe eventuelle snyltere, der kan forekomme
i fiskekødet.

 

Tilbehør:
350 g surbrød

Marinade:
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 cirtoner

Tomatsalat:
4 store tomater
1 salatløg
1 tsk. salt peber

   

Sådan gør du:

  1. Vask citronerne grundigt, og riv skallen på et fint rivejern, uden at noget af den hvide hinde kommer med. Pres citronerne til saft. Bland marinaden af citronskal, citronsaft, salt og sukker, og æld marinaden op i et dybt fad.
  2. Læg fiskefileten i fadet med matinaden med skindsiden opad. Dæk fadet med plastfolie, og stil det i køleskabet i 2 døgn ved højst 5 grader C. Vend fisken undervejs, så den anden side kommer ned i marinaden.
  3. Lav tomatsalaten ved at skære tomater og løg i tynde skiver, og læg dem i en skål. Drys salt og peber over, og lad salaten trække i ca 1 time inden servering.
  4. Skær den marinerede fisk i tynde skiver på skrå ned mod skindet, og servér surbrød og tomatsalaten til.
Følg os på facebook